Рукомет(ж), ЕП: Србија- Русија

Русија је у другу фазу такмичења пренела максимална четири бода. На старту турнира у групи Б Рускиње су најпре победиле Францускиње са 26:23, да би већ у другом колу и осигурале пласман у другу фазу тријумфом над Црном Гором са 24:23. У последњем, трећем колу прве рунде, у мечу без резултатског значаја, Русија је поражена од Словеније са 29:27.

Иначе, Рускиње су један од великих фаворита за победу на Европском првенству, актуелне су олимпијске шампионке, и четвороструке светске првакиње.

Последњу медаљу на Светском првенству освојиле су 2009. у Кини. Недостаје им само злато са Европских шампионата где имају сребро освојено 2006. и две бронзане медаље које су им припале на првенствима у Румунији 2000. године и на шампионату старог континента 2008. у Македонији.

Поред злата у Рију на Олимпијским играма имају и једну сребрну медаљу 2008. у Пекингу.

После победе Француске над Данском у првом колу новоформиране групе 1 у другој фази Европског првенства, Францускиње су се изједначиле са Рускињама по броју бодова, али Русија има меч мање.

Уколико наша селекција која је пренела два бода победи на овом мечу, изједначиће се са ове две репрезентације по броју бодова и знатно ће повећати своје изгледе да се нађе у полуфиналу.

Србија је два пута победила на првенству до сада, екипе Пољске и Данске, док су наше даме претрпеле и један пораз од Швеђанки које су на старту другог круга изгубиле од Црне Горе.

Србија је тренутно на трећем месту у групи, а победом над Русијом Србија би могла и до прве позиције пред дуеле са Црном Гором у понедељак, и домаћином Француском у среду.

Наш селектор Љубомир Обрадовић узда се у квалитете Андрее Лекић, Катарине Крпеж-Шлезак, Стиљковићеве, Драгане Цвијић на пивоту, потом добар шут са десног бека Јелене Лавко и нашу најискуснију играчицу на голу, Томашевићеву.

Рускиње краси изузетно чврста и покретљива одбрана, тако да ће наш тим као и против Данске морати да игра разноврсно у нападу и да користи све адуте, поготово крила и контре.

Наше пивоте очекује жестока борба на црти, а бекове чврст блок, тако да ће Андреа Лекић луцидним асистенцијама морати да слама ривала у позиционом нападу.

Коментатор утакмице је Немања Матић.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво