Кроз црвоточину са Морганом Фрименом: Јесмо ли сами

Како је настао Универзум? Од чега смо начињени? Да ли смо сами у свемиру? Шта је било пре почетка свега? Ово су питања којима се бавимо од памтивека. Наука, чврстим доказима дугогодишњих истраживања, најзад може да нам понуди праве одговоре уместо филозофских теорија.

"Кроз црвоточину", америчка документарна телевизијска серија са Морганом Фрименом у улози наратора, истражује мистерије нашег постојања повезујући најбриљантније истраживаче данашњице и најсмелије идеје из граничних поља науке.

Да ли живот постоји само на нашој планети? Истраживачи деценијама ослушкују свемир, проналазе уређаје којима ће моћи још боље да завире у његове дубине.

Компоненте од којих је саздан живот расејане су свуда по космосу. Тешко је и замислити да плодног тла за његово постојање нема на некој од безбројних планета.

Међутим, ако свемир делимо са још неком ванземаљском интелигенцијом, зашто их још нисмо приметили? Можда њихови сигнали још увек нису стигли до нас јер су предалеко. Можда је по среди несавршеност наших пријемника... Или нешто сасвим другачије.

Има ли одговора на ова питања, сазнаћете у другој епизоди серијала "Кроз црвоточину са Морганом Фриманом- Јесмо ли сами".

Уредник страног програма Марија Стевановић

број коментара 0 Пошаљи коментар