Рукомет(ж): ЕП, Шведска-Црна Гора

Рукометашице Шведске и Црне Горе састају се у првом колу друге фазе такмичења на Европском шампионату у Француској. Меч се игра у Нанту.

Швеђанке су у другу фазу такмичења пренеле два бода. У првом колу поражене су од Данске са 30:29, док су у другом колу освојиле поменута два бода која су пренеле у други круг такмичења, победом над нашом селелекцијом са 22:21. У последњем, трећем колу групе А, Шведска је славила и против Пољске са 23:22 и тако обезбедила пролаз у наставак такмичења, док су Пољакиње са сва три пораза испале у првој фази Европског шампионата.

Шведску су у прва три меча до пласмана у другу фазу предводиле искусна Изабел Гулден средњи бек екипе, потом голаман тима Иденова која је бриљирала у победи над Србијом, десни бек тима Бломстрандова, као и леви бекови тима Јамине Робертс и Џени Алм.

Што се тиче Црногорки, оне нису пренеле ни један бод из прве фазе. Поражене су од Рускиња са 24:23, и Францускиња убедљивим резултатом 25:20. Црна Гора обезбедила је пролаз у наставак такмичења победом над Словенијом са 36:32, али с обзиром на то да су Словенке испале,та два бода се не преносе у наставак такмичења.

Црна Гора би поразом изгубила шансе да се нађе у полуфиналу 13. Европског првенства у Француској.

Меч се игра у Нанту, почетак је у 21 час,уз директан пренос.

Коментатор утакмице биће Немања Матић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво