Око магазин: Макрон и жути прслуци

О великој политичкој кризи у Француској, економској ситуацији у Русији и хуманитарној катастрофи у Јемену.

Наставља се стрмоглав пад популарности француског председника Емануела Макрона. Човека кога је пре две и по године подржавало више од две трећине Француза сада подржава свега 23 одсто грађана Пете Републике. Последњи удар на актуелног француског председника је протест тзв. жутих прслука који је прерастао у велике антимакроновске демонстрације. Ко су жути прслуци и шта ће после њиховог протеста остати од највеће европске политичке наде?

Најновији сукоби око Керчког мореуза донели су претње новим санкцијама Русији. Иначе, већ четири године највећа земља на свету живи под економским санкцијама Запада. Које су последице ових казнених мера на Русију, да ли је руска привреда од тога извукла и неку корист и да ли је Србија међу добитницима или губитницима руских санкција.

Данас није лако наћи горе место за живот од Јемена. До светских медија не пробија се много информација из ове земље у којој на сваких 10 минута умро једно дете а 400 хиљада деце гладује. Земља је предуго на ивици хуманитарне катастрофе. Шта се дешава у Јемену и зашто људски живот тамо тако мало вреди. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара