РТС ординација

Здраво недељно поподне у РТС ординацији овог викенда доноси причу о можданом удару и занимљивом искуству фотографа Дејана Милићевића. Биће разјашњене заблуде о узимању суплемената, а чућете и како напредује кампања "Рак је излечив". На крају ће нутрициониста припремити два здрава јела.

У првом делу емисију чућете необичну причу фотографа Дејана Милићевића, који је због сумње да је доживео мождани удар недавно лежао у специјалној болници "Свети Сава". Управо из те специјалне болнице у којој се баве неуролошким проблемима долази др Велибор Јолић, неуролог, који ће објаснити све што би требало знати о шлогу.

Истине и заблуде о узимању суплемената разјасниће клинички физиолог проф. др Томислав Јовановић. Сазанаћете које супелменте је дозвољено узимати без консултације са лекаром, који антиоксиданс може да заустави срце ако се превише узима, као и како би требало комбиновати суплементе да би се постигли добри резултати и још много тога корисног.

У Ординацији ће новинарке Информативног програма РТС-а, Ана Стаменковић и Ивана Божовић, испричати како протиче кампања "Рак је излечив", коју су почетком године покренули РТС и Министарство здравља.

У блоку Храна као лек ћете видети како се припрема гулаш од печурака, погодан за време поста.

Сазнаћете и како се може направити колач без трунке брашна, а све то показаће нутрициониста Марија Стајић.
Аутор и водитељ: Марија Поповић.
Редитељ: Петар Станојловић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво