Српски адвокат

Десет година након што је побегао из Србије због режима, Марко мора да брани неке од људи против којих се борио, укључујући и Радована Караџића.

Током 4 године суђења Караџићу, филм прати Марков пут од идеалистичног младог адвоката до сумњичавог ветерана.

Суочавајући се са људима који су изгубили породицу и пријатеље током рата, Марко више не може да се крије иза маске адвоката.

Разне теорије, балистички извештаји и противречне историје које је истраживао у Хагу више нису апстрактни делови доказа већ прави људски животи. Изненада Марков посао почиње да залази у све сфере његовог личног живота.

Брак са Словенком, са супротне стране рата, пуца, везе са либералним пријатељима из Београда постају напетије и Марко је принуђен да преиспита своју улогу у суђењу као и свој став према рату и кривици.

Да ли помаже помирењу или само продубљује јаз?

Да ли тражи истину или је изокреће?

Да ли истина уопште постоји?

Желећи да оснује своју породицу Марко схвата да мора да бира између свог посла и хуманости.

Режија: Александар Николић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво