Корени

У недељу 2. Децембра 2018. године, на програму РТС 1 од 20.05 часова, приказујемо премијеру седме епизоде игране драмске серије "Корени", настале према истоименом роману Добрице Ћосића, за коју је сценарио написао Ђорђе Милосављевић а серију режирао Иван Живковић. Продуцент серије је Радио-телевизја Србије а извршни продуцент "Eye to Eye" из Београда.

Пошто Зора у међувремену није затруднела, Ђорђе нуди новац за удовицу са децом, која ће и њему родити наследника. Ипак се поражен враћа у Прерово, док Вукашин обаћава свом тасту Тошићу да ће се одужути министру који му је помогао у ослобађању Аћима из затвора. Ђорђе по повратку наставља да кињи Симку, коју мајка саветују да Ђорђа превари и тако затрудни. И сам Ђорђе уснулој Симки у пијанству предлаже исто, да би је мало касније пробудио и повукао речи за које мисли да их она није ни чула.

Кад надничари дођу у кућу Катића на ручак, Симка одлази до Толе који пласти сено и са њим превари Ђорђа. Неколико месеци касније, Аћим из новина сазнаје да Вукашин улази у српски парламент на страни његових политичких непријатеља, док му Симка саопштава да је коначно затруднела...

Улоге тумаче: Жарко Лаушевић (Аћим Катић), Игор Ђорђевић (Ђорђе Катић), Слобода Мићаловић (Симка), Радован Вујовић (Вукашин), Дара Џокић (Милунка), Ненад Јездић (Тола), Горан Шушљик (Никола), Бојан Жировић (Мијат), Радоје Чупић (Андра), Милош Самолов (Рака апсанџија), Небојша Миловановић (Капетан), Милена Предић (Ката), Дамјан Чорлука (Адам), Богдан Диклић (Тодор Тошић), Аница Добра (Роза), Предраг Котур (Наредник), Дубравка Ковјанић (Анђа), Предраг Павловић (Никола Чађевић), Иван Ђорђевић (Лука Дошљак), Миона Марковић (Зора), Михајло Несторовић (Чакаранац), Мина Совтић (Олга), Милица Јаневски (Вишња), Небојша Дугалић (Никола Пашић)... и многи други.

Уредник серије: Марко Новаковић

Редитељ: Иван Живковић

Сценариста: Ђорђе Милосављевић (по роману Добрице Ћосића)

Директор фотографије: Горан Воларевић, САС

Сценограф: Миленко Јеремић

Костимограф: Борис Чакширан

Композитор: Ирина Дечермић

Монтажер: Дејан Урошевић

Маскер: Марија Ковачевоћ Јовановић

Сниматељ звука: Ненад Шћибан

Дизајнер звука: Владан Коки Костић

Извршни продуцент: Горан Шушљик

Извршна продукција: „Eye to Eye" - Београд

Продуцент: Радио-телевизија Србије

број коментара 0 Пошаљи коментар