Корени

У недељу, 25. новембра, на програму РТС 1 од 20.05 часова, приказујемо премијеру шесте епизоде игране драмске серије „Корени", настале према истоименом роману Добрице Ћосића, за коју је сценарио написао Ђорђе Милосављевић а серију режирао Иван Живковић. Продуцент серије је Радио-телевизја Србије а извршни продуцент „Eye to Eye" из Београда.

У затвору у Паланци, срески капетан суочава Аћима са оптужбом за Чакаранчево убиство. Док Ђорђе у једној београдској кафани почиње везу са младом слушкињом Зором, Вукашин долази у Прерову да би, уз подршку министра који је пријатељ његовог таста Тодора Тошића, извукао Аћима из затвора.

Симка је напустила кућу Катића и као нежељени гост живи у кући свог брата. Из затвора пуштају и Аћима и све ухапшене Преровце. На наговор мајке, али и уз помоћ Николе, Симка од Аћима добија дозволу да се врати у кућу Катића, решена да се ту избори за своје место...

Улоге тумаче: Жарко Лаушевић (Аћим Катић), Игор Ђорђевић (Ђорђе Катић), Слобода Мићаловић (Симка), Радован Вујовић (Вукашин), Дара Џокић (Милунка), Ненад Јездић (Тола), Горан Шушљик (Никола), Бојан Жировић (Мијат), Радоје Чупић (Андра), Милош Самолов (Рака апсанџија), Небојша Миловановић (Капетан), Милена Предић (Ката), Дамјан Чорлука (Адам), Богдан Диклић (Тодор Тошић), Аница Добра (Роза), Предраг Котур (Наредник), Дубравка Ковјанић (Анђа), Предраг Павловић (Никола Чађевић), Иван Ђорђевић (Лука Дошљак), Миона Марковић (Зора), Михајло Несторовић (Чакаранац), Мина Совтић (Олга), Милица Јаневски (Вишња), Небојша Дугалић (Никола Пашић)... и многи други.

Уредник серије: Марко Новаковић

Редитељ: Иван Живковић

Сценариста: Ђорђе Милосављевић (по роману Добрице Ћосића)

Директор фотографије: Горан Воларевић, САС

Сценограф: Миленко Јеремић

Костимограф: Борис Чакширан

Композитор: Ирина Дечермић

Монтажер: Дејан Урошевић

Маскер: Марија Ковачевоћ Јовановић

Сниматељ звука: Ненад Шћибан

Дизајнер звука: Владан Коки Костић

Извршни продуцент: Горан Шушљик

Извршна продукција: „Еyе то Еyе" - Београд

Продуцент: Радио-телевизија Србије

Година производње: 2018.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво