Јутарњи програм

Све информације о државном пољопривредном земљишту од јуче су на дигиталном порталу РГЗ-а, "геоСрбија". Осим тога што се види шта све држава има, јавни су и подаци о свакој парцели. Како се користи, да ли је закупљена, где су путеви и водотокови, колики је ризик од поплава, чак и на којој се надморској висини налази. Гост програма Бранислав Недимовић, министар пољопривреде.

За дијабетес кажу да је једна од најподмуклијих болести. А 14.новембар се у целом свету обележава као дан борбе против дијабетеса. Према подацима Батута, 8,5 одсто становника наше земље или око 670 хиљада људи у Србији болује од шећерне болести.Колико је важна превенција, које су нове терапије за излечење од ове болести само су нека од питања за др Небојшу Лалића, ендокринолога, председника републичке стручне комисије за превенцију и контролу шећерне болести и декана Медицинског факултета у Београду.

Пародонтозу или повлачење десни има 90 одсто људи у свету. То је уобичајен физиолошки процес који настаје услед старења, а битан фактор је и генетска предиспозиција. Све чешће се јавља и код особа млађих од 30 година код којих је пресудан наследни фактор. Лоше навике на првом месту пушење и низак ниво хигијене узрочници су повлачења десни код старијих особа.

Гост Јутарњег програма је проф. др Зоран Алексић, управник Клинике за пародонтологију и оралну медицину.

Ако сте одувек маштали да некоме диригујете, ево прилике. Али, не било коме, већ оркестру који у Београд стиже из Лајпцига. Где и како, чућемо од наше саговорнице, Тијане Дјуричић, из Туристичке организације Немачке.

Новембар је месец концерата. Ускоро нам предстоји Сабор народне музике у Комбанк дворани. О гостима и репертоару говори Ненад Камиџорац, музички уредник, Радио Београда. Музичку најаву упутиће Нада Јовановић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво