Визионари научне фантастике: Артур Кларк

Визионари научне фантастике је америчка документарна серија о животу и раду најзначајнијих стваралаца научне фантастике. Аутор, Ридли Скот открива на који начин су предвиђали живот у будућности и можда инспирисали да њихове футуристичке визије постану део наше свакодневице.

Артур Чарлс Кларк, култни аутор и визионар научне фантастике. Сматра да у свемиру постоји још неко место на ком би човек могао да живи. Машта о томе да га посети. Како би човечанство подстакао да га нађе, поставља оквире за ново космичко доба, доба у коме ће сваком ко пожели да истражи универзум бити потребна само карта за путовање.

Ентузијазам који је Кларк показивао према науци и открићима, његов оптимизам у вези са спознајом непознатог и љубав према човечанству представља путоказ великим умовима који нас воде у будућност. Она почиње с малом искром маштовитости, блеском спознаје који поништава стара ограничења и надахњује откривање технологија које стварају нове светове.

Докле сеже машта писца научне фантастике и које су од његових многобројних визија постале стварност у нашој садашњости гледаоци ће сазнати у епизоди серијала "Визионари научне фантастике - Артур Кларк".

Уредник Марија Стевановић

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара