С Тамаром у акцији

Акција помоћи породици из Чајетине

Гордана (46) и Никола Дидановић (46) су били десет година у браку. Никола је радио као радник на грађевини. Пре брака је успео да купи плац у Чајетини, где је саградио скомну бараку у којој је планирао да живи са породицом, док не сагради већу кућу. У браку су добили двоје деце Милана (18) и Даницу (14).

Пре пар година, Никола је погинуо на радном месту и од тада његова супруга Гордана са децом једва саставља крај са крајем. Радила је све могуће послове - чистила куће, чувала децу, старија лица... Сада је запослена на одређено време у млекари, а када је сезона помажу јој деца - Даница продаје сладолед, чисти са мајком апартмане а Милан ради све могуће послове које му понуде.

Веома су блиски и упућени једни на друге. Милан и Даница су врло посвећени фолклору који играју при фолклорном друштву Чајетина, јер их то подсећа на оца, који је такође био члан.

Барака у којој живе нема условно купатило, ни кухињу, термоизолацију, кров им прокишњава...

Тамариним мајсторима су овога пута у помоћ прискочиле многе комшије и приватници из Чајетине. Захваљујући заједничком раду, кућа је увећана за 25 квадрата, изливен је нови темељ, Дидановићи су добили потпуно нов кров и нови помоћни објекат.

Уз веома дирљиве снимке усељења и радости због достојанственијег будућег живота још једне дивне породице - Тамара Грујић ће вам показати и ретко приказиване природне лепоте Златибора.

Осим едукативне приче из музеја на отвореном у Сирогојну, сазнаћете и како се прави катран, како изгледа водопад у Гостиљу, прелепа прераст у Доброселици и какав је ужитак возити се на највећем "зип-лајну" у Србији - у Љубишу!

Нова, четврта епизода шесте ТВ сезоне серијала и хуманитарног пројекта "С Тамаром у акцији" на програму је у петак увече, 19. октобра са почетком у 21.00, РТС 1.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво