Културни дневник

Гошћа Култруног дневника је Марина Давидова, позоришна критичарка, историчарка и продуценткиња, ауторка представе "Вечна Русија" коју је берлинско позориште Хау, изводи на овогодишњем БИТЕФ-у.

Почели су 55. Београдски међународни сусрети писаца. Једна од најзначајнијих књижевних манифестација, окупила је тридесет осам писаца из двадесет четири земље као и домаћих књижевника и писаца из расејања.

Поводом Дана етнографског музеја, отворена је изложба под називом "То смо ми - народна занимања у Србији".

Гошћа Фестивала новог стваралаштва под називом "Њена земља" је Ратка Денемаркова, најпревођенија чешка књижевница, ауторка романа "Новац за Хитлера".

У Зрењанину је почео 9. Фестивал стрипа "Стриполис", посвећен популарицазији девете уметности.

У крагујевачком Музеју 21. октобар отворена је изложба "Че у Крагујевцу".

У оквиру пратећег програма 52. БИТЕФ-а, представљен је телевизијски серијал под називом "Театроника" ауторке Оливере Милошевић, који ће премијерно бити емитован на програму Радио-телевизије Србије.

У Дом омладине одржан је концерт нишке групе Eyot.

У главном програму 52. БИТЕФ-а београдској публици су премијерно представљене продукције "НО43 Прљавштина" театра "Но99" из Естоније и "Горки - Алтернатива за Немачку?" театра "Максим Горки" из Немачке. Реч кртике Ана Тасић.

Месташце Кантербери на југоистоку Енглеске, колевка је хришћанства у Великој Британији. По њему титулу носи и први човек заједнице Англиканских цркава - надбискуп Кантеребиријски. Но, да ли седиште духовности успева да задржи тај статус у земљи у којој 39 одсто становништва не верује у Бога.

Уредник Лидија Божић
Монтажер Милош Ачански
Реализатор Сања Реџић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Културни дневник Културни дневник

Autor:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се