Културни дневник

У оквиру Генералне скупштине Европске алијансе композитора и текстописаца, која се организује у Београду од 17. до 20. септембра, одржан је концерт Симфонијског оркестра РТС, под управом Бојана Суђића.

Говоримо о Луиђију Пиранделу и његовој драми Шест лица траже писца. Представа је изведена синоћ у оквиру БИТЕФ-а, а режију и адаптацију овог комада за Сатиричко казалиште Керемпух из Загреба потписује Оливер Фрљић.

Француски институт у Србији поверио је младој и изузетно талентованој стрип ауторки Јани Адамовић да конципира изложбу посвећену стрип ауторкама са Балкана и из Француске. Изложба је отворена вечерас уз трибину под називом Да ли цртеж има пол?

У огромном простору испод престонице Финске лежи узвишено културно чвориште града. Поставља се питање да ли ће Амос Рекс, нови музеј вредан 50 милиона евра бити нова звезда водиља европске уметничке сцене?

Изложба Чудо какофоније, која на 57. Октобарском салону окупља 72 уметника из целог света, специфична је по томе што са домаће и регионалне сцене представља уметнике свих генерација, од академика до оних најмлађих. Уметнички директори и кустоси изложбе Гунар и Данијел Кваран, позвали су, на изложби структуираној да представља инсталацију као огледало света, најмлађу генерацију домаћих уметника, који су афирмацију већ стекли изложбама у значајним институцијама. Међу њима је и Тијана Којић, наш вечерашњи гост.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп-културе, дизајна, нових технологија...

Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају је свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник ре-афирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредница: Селина Ловрен Аксентић
Реализатор: Маја Мандић
Монтажа: Тијана Тодоровић
 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Културни дневник Културни дневник

Autor:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво