Медичијеви: Господари Фиренце

Двоструки Оскаровац - Дастин Хофман и Ричард Маден познат по улози Роба Старка ("Игра престола"), предводе сјајну глумачку екипу у историјско-политичкој, породичној драми постављеној у Фиренци, на почетку 15. века. (Medici: Masters of Florence, 2016)

Италија, 15. век, изненадна смрт Ђованија де Медичија, трговца и банкара чувене лозе Медичи, потреса Фиренцу. Његови синови Козимо и Лоренцо налазе се у самом срцу дешавања и прикривају опасну тајну - да је Ђовани заправо убијен. Само један од њих може бити глава породице а игром судбине та титула ће припасти уметнику у души и вечитом сањару - Козиму. Међутим, они ће се наћи опкољени очевим непријатељима који желе да преузму власт над Фиренцом. Први у реду и највећи од свих је свакако Роналдо Албици, човек који се налази на челу племићке фракције и има за циљ не само да не дозволи успон средње класе (коју фаворизују Медичи), већ и да стане на пут Козимовој визији Фиренце.

Поред великих опасности која прети њиховим животима али и опстанку породице, браћа Козимо и Лоренцо мораће да се суоче и изборе са својим различитим темпераментима и ускладе своје разлике. Бурни ће бити и њихови приватни животи, а посебно Козимов брак са Контесином де Барди који је формиран као политички савез, али је сазрео у невероватно партнерство, а који ће доживети велики испит за време његовог егзила у Венецији.

Преплитањем путева будућности и прошлости имамо увид у животе два брата, како у данима када су били младићи тако и у каснијим данима када су одрасли људи и њихову бробу за задржавање сопственог идентитета који се коси са оним што је њихов отац био. Млади Козимо ће чак у Риму упознати уметника, Донатела (касније једног од највећих уметника на свету чија су дела одолела стубу времена и остала до данас) који ће га обучити да буде уметник... Све време, тешка кривица компромиса које прави сам са собом и зло учињено за добробит породице притиска Козимову душу... Он мора да одлучи колико је далеко спреман да очува своју визију Фиренце, визију коју данас знамо као ренесансу....

Улоге: Дастин Хофман, Дастин Хофман, Стјуарт Мартин, Анабел Шоли, Алесандро Спердути, Валентина Беле...

Режија: Николас Мејер, Френк Спотниц

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара