Црвена краљица

Црвена краљица - руско-украјинска мелодрама из 2015. године. Радња ове мини-серије је заснована на чињеницама из биографије познатог совјетског модела Регине Збарске- "совјетске Софије Лорен", прозване од стране новинара са запада "најлепшим оружјем Кремља". (Krasnaya Koroleva, 2015)

Серија говори о љубави и трагичној судбини прве лепотице Совјетског Савеза, Регини Збарској, коју су на Западу прозвали "најлепшим оружјем СССР-а". Прича почиње 1953. године, у забаченој провинцији, где девојка Зоја живи са својим сиромашним и несрећним родитељима. После породичне несреће она напушта ранији живот и одлази у Москву у потрагу за новим животом.

Сплетом срећних околности постаје прва манекенка угледне московске модне куће, а недуго затим достиже и светску славу на модној ревији у Паризу. Колико је стварно била божанствена Регинина лепота говори и то што су се њеној лепоти дивили Пјер Карден, Федерико Фелини, Ив Монтан и Фидел Кастро.

У међувремену, лепота, шарм, ум и карактер Регине јој омогућавају да освоји срце московског уметника Лева Збарског и он се ожени њоме. Неколико година су живели сложно, а Регина је постала главна инспирација овом уметнику.

У међувремену, власти су приморале Регину да ради за КГБ. Збарски је ухапшен за поседовање стране валуте и суочава се са затворском казном, а двоструки живот с којим је суочена, доводи Регину у лоше психичко стање, када креће и њен суноврат. Након што је неколико пута покушавала да изврши самоубиство и завршавала у психијатријској установи, Регина је преминула новембра 1987. године у 52. години живота. Околности око њене смрти ни данас нису разјашњене. Нико од колега није присуствовао Регининој сахрани.

Занимљиво је да је главној глумица Ксенији Луканчиковој прво појављивање на малим екранима управо у улози Регине Збарске.

Улоге: Ксенија Лукјанчикова, Артјом Валеревич, Бориц Шербаков, Валериј Баринов, Иван Жвакин, Јанина Студилина...

Режија: Аљона Семјонова

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво