Кошарка: Србија - Естонија

После пораза од Грчке на Криту, кошаркашка репрезнетација Србије мора победити Естонију како би остала у трци за пласман на Светски Куп 2019. у Кини.

Изабраници селектора Александра Ђорђевића у другом колу друге рунде ових квалификација имаће много лакши задатак него раније јер је Естонија на последњем месту у групи Л са скором од две победе и пет пораза. Упркос поразу од лидера групе, селекције Грчке, за Србију се ситуација није много променила захваљујући победи Грузије над Израелом у гостима.

Грузини се јесу сада приближили нашем тиму на победу заостатка, али нам бољи учинак у међусобним дуелима даје бољу позицију. Естонија јесте најслабија екипа групе, са пуно дебитаната и младих  играча, али не треба се опуштати јер су 2012. у квалификацијама за одлазак на Европско првенство у Словенију, Естонци у Талину били бољи од Србије са 88-81, а од играча који ће у недељу наступити за наш национални тим на том мечу играли су Немања Бјелица и Немања Недовић.

Тренутно најпознатије име Естоније је свакако селектор Тит Сок, који је као играч освајао медаље наступајући за Совјетски Савез, а национални тим своје земље води већ 14 година.

На табели групе Л воде Грчка и Немачка са по седам победа. Трећа је Србија са 4:3, док са по три победе и четири пораза следе Грузија и Израел, док је на последњем месту Естонија са само два тријумфа.

Утакмица се игра у Пиониру од 20 часова и 15 минута.

Коментатор је Слободан Шаренац

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво