Културни дневник

Гост Културног днвевника је књижевник Мухарем Баздуљ, који је објавио нови роман "Квадратни корен из живота".

У Врњачкој Бањи проглашењем победника завршен је 42. Фестивал филмског сценарија.

О сличности, комплементарности и разлици између телевизије и филма говорило се на симпозијуму "ТВ филм" који је одржан на Фестивалу филмског сценарија.

Почеле су јубиларне 25. Рашке духовне свечаности. Ова култруна манифестација која успешно чува традицију а подједнако пажњу посвећује савременом стваралаштву и новим тенденцијама у култури, ове године одвија се под слоганом "Култура у три речи".

Најављен је XVI Међународни конгрес слависта, који ће бити одржан у Београду од 20. до 27. августа. Најзначајнија научна манифестација посвећена словенским језицима  окупиће близу хиљаду учесника из 43 земље у којима се негује славистика.

У Зрењанину у Малом салону Народног музеја отворена је изложба "Јевреји Србије у Првом светском рату".

Улога председникове супруге у комунистичком свету није била званична баш као што није била ни формална. Прво научно истраживање о односу српске јавности према супрузи јединог и доживотног председника СФРЈ урадила је историчарка Ивана Пантелић и објавила у књизи  Успон и пад "прве другарице" Југославије: Јованка Броз и српска јавност 1952-2013.

На Тибету је почео један од најпопуларнијих фестивала који у Ласи престоници те аутономне кинеске покрајине окупи сваке године више десетина хиљада људи из Кине, али и туристе из целог света. Тај тибетански фестивал је од 2009. на листи УНЕСКО-а као део светске културне баштине.

Уреднице: Војка Пајкић Ђорђевић и Снежана Стаменковић Јојић
Реализатор: Марија Слодатовић
Монтажер: Весна  Ђоловић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво