Културни дневник

Гост Културног дневника је примењена уметница, уметнички директор Културног центра Град, Људмила Стратимировић.

Људмила Стратимировић је са Мелисом Е. Логан једном од чланица популарног elektro clash бенда "Chicks on Speed" ауторка изложе "Заставе", која је 11. августа отворена у Аустрији у Бад Радкерсбургу у Золламт музеју.

На Сарајево филм фестивали у програму "Претпремијере" премијерно су приказане прве четири епизоде нове серије "Јутро ће променити све" снимљене у продукцији РТС-а. Креатори ове серије, која ће се од јесени приказивати на Првом програм РТС-а су Горан Станковић и Владимир Тагић, сценарио потписује група младих на челу са Мајом Пелевић.

Звезда на отварању Бир феста била је ирска уметница Рошин Марфи, која говори за Културни дневник.

"Испричаћу ти причу" назив је гостујуће изложбе из Археолошког музеја Задра из Хрватске, која је отворена у Музеју Јована Цвијића. Поставка говори о становницима Јадера, односно о животу античког Задра.

О духовитом идентитету београдских улица и предграђа говори изложба фотографија "(У)лица" Петра Јончића, која је отворена у Галерији Београдске тврђаве у Унутрашњој Стамбол капији.

У Ужицу је отворен ВИДЕОПАРК фестивал савремене уметности.

"Градити империју, створити Европу" назив је велике изложбе , којом Рим обележава 1900 година од смрти, једног од најзначајнијих императора Трајана. Његову владавину обележила су освајања, али, пре свега мудра политика, економски просперитет, социјална уравнотеженост и нова култура, као резултат прожимања различитих националних идентитета.

Уредник: Војка Пајкић Ђорђевић
Реализатор: Марија Солдатовић
Монтажер: Тијана Тодоровић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво