Културни дневник

Гост је глумац и продуцент Горан Шушљик, поводом серије "Корени" настале по роману Добрице Ћосића, која ће од јесени бити емитована на РТС-у. Прве две епизоде приказане су ексклузивно на отварању 42. фестивала филмског сценарија у Врњачкој Бањи.

У организацији Археолошког института у Београду, у Галерији САНУ отворена је изложба  Римски лимес и градови у Србији . Изложба је организована  поводом 24. светског Лимес конгреса који ће бити одржан од 2. до 9. септембра у Виминацијуму.

Филм "Месо" продуцентске куће "Босонога" из Бањалуке уврштен је у главну такмичарску селекцију  овогодишњег Филмског фестивала у Монтреалу. Овај филм је сублимација девет епизода ТВ серије која је приказана на РТС-у крајем 2017. године. Радио-телевизија Србије биће копродуцент и другог серијала под називом Кости. Уговор између наше куће и продукције "Босонога"  потписан је на фестивалу филмског сценарија у Врњачкој Бањи, где је и приказан филм Месо.

Концерт Стренглерса, једног од најутицајнијих пост пунк бендова свих времена је у Београду, на Бир фесту у четвртак 16. августа. Посетиоци ће моћи бесплатно да уживају у хитовима овог легендарног музичког састава, из њихове више од четири деценије дуге каријере. Тим поводом, ексклузивно смо за Културни дневник добили изјаве чланова бенда Стренглерс.

Изложба слика Татјане Пировић, под називом "Трагови у бескрају" отворена је у галерији УЛУС. Изложене слике настале су током 2018. године и потврђују констатацију да је ова уметница  сликар континуитета.

Мало знамо о најранијем периоду живота Маја, староседеоца Латинске Америке из периода пре доласка шпанских освајача на те просторе. Зато је свака вест о култури Маја занимљива.

Изложба Црвена краљица у Мексико Ситију, која је претходно представљена у Лос Анђелосу и Њујорку, један је од најзанимљивијих културних догађаја престонице Мексика.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп-културе, дизајна, нових технологија...

Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник: Оливера Милошевић 

Реализатор: Владимир Ђурђић

Монтажер: Бранислав Бане Поповић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво