Културни дневник

Интернационални Нишвил џез театарски фестивал биће одржан од 03. до 12. августа у склопу Нишвил џез фестивала. Тим поводом је гошћа Културног дневника селектор Маја Митић.

Пала је последња клапа серијала који РТС припрема поводм 150 година од оснивања Народног позоришта у Београду.

На 25. Палићком Фестивалу европског филма додељени су сребрњаци новинарима који континуирано и посвећено прате ову манифестацију.

Представљена је књига "Ка граници", трећи роман Владимира Арсенијевића из предвиђене тетралогије, као наставак романа "У потпалубљу" и "Ти и ја Анђела''.

У Галерију УЛУС отворена је изложба Новице Бабовића. "Град - тврђава - бедем" је њен наслов. Састоји се од неколико слојева који граде причу о личној и колективној меморији.

Код нас је након 20 година објављено ново издање култног стрипа "Астерикс".

Изложба Слободана Јевтића Пулике, нашег познатог сликара, муралисте, филмског и позоришног сценографа из Француске, отворена је на "Мишићевим данима" у Мионици.

Сједињене Америчке Државе вратиле су библиотеци у Ватикану писмо у којем је 1493. године шпански морепловац Кристофер Колумбо објавио своје откриће Новог света.

Сваке вечери од понедељка до петка на Првом програму после Дневника у 23 емитује се Културни дневник. Репризира се сутрадан на Првом програму у 12.30. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија.

Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник: Оливера Милошевић
Реализатор: Марија Средојевић
Монтажер: Бранислав Бане Поповић

број коментара 0 Пошаљи коментар