Културни дневник

Аристофанова комедија "Плуто" у адаптацији и поставци једног од најзначајнијих српских редитеља Никите Миливојевића, премијерно је одиграна 13. јула у чувеном античком театру у Епидаурусу на Пелопонезу. Представа је настала на основу протокола о дугорочној сарадњи између Народног позоришта у Београду и Националног театра Грчке из Атине. Костиме за ову комедију креаирала је Марина Меденица, гошћа Културног дневника.

Са Палића, где је у току 25. Фестивал европског филма, извештава Снежан Стаменковић Јојић.

У Дрвенграду на Мећавнику, завршен је Шести музички фестивал Бољшој, који је ове године био место сусрета најхаризматичнијих виолиниста данашњице, Немање Радуловића, Јулијана Рахлина и Романа Симовића са светски прослављеним пијанистом, по многима наследником чувеног Хоровица - Денисом Мацујевим.

У манастиру Студеница почела је 25. Летња духовна академија.

У Културном дневнику представљамо нови роман Ђорђа Сибиновића "Низводно".

Остварење Мама Миа Идемо поново, редитеља и сценаристе Ола Паркера, премијерно је приказано београдској публици.

У здању Британске библиотеке у Лондону, у њеном подруму, смештена је поред осталих и велика Архива звука, са више од милион дискова и 185 хиљада трака, бројна винил издања која чине историју музике. Ту је и прва ЕЛ ПИ плоча икада објављена која је доживела своје реиздање.

Уредник Лидија Божић
Монтажер Бранислав Бане Поповић
Реализатор Марија Средојевић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво