Културни дневник

Књижевна награда "Мома Димић" припала је Горану Гоцићу, овогодишњем добитнику Нинове награде. Тим поводом добитник ових значајних признања је наш гост.

Београдски летњи фестивал затворен је концертом виолинисте Романа Симовића, звезде светског реномеа, који је заједно са "Гудачима Светог Ђорђа" наступио у Задужбини Илије Коларца.

Наша екипа била је на премијери Аристофанове комедије "Плуто" у античком позоришту Епидаурус на Пелопонезу, рађеној у копродукцији Народног позоришта у Београду и Националног театра Грчке, у режији Никите Миливојевића.

На шестом Фестивалу класичне музике "Бољшој" на Мокрој гори, уз младе музичаре из Србије, Републике Српске и Русије, наступају светске звезде које им преносе своја искуства.

На Палићу је у току 25. јубиларни Фестивал европског филма, представљамо филмове и госте.

У суботу је отворен и 65. Пулски филмски фестивал, у оквиру кога је у Српском културном ценру отворена изложба и представљена монографија посвећена нашој великој глумици Милени Дравић.

"Реч критике" посвећена је збивањима на управо завршеном 18. музичкиом фестивалу Егзит.

Водимо вас и у Рим, у краљевски дворац Касерт, италијански Версај, који је постао једно од најпосећенијих културних места у Италији.

Сваке вечери од понедељка до петка на Првом програму после Дневника у 23 емитује се Културни дневник. Репризира се сутрадан на Првом програму у 12.30. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија. Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник: Биљана Бралушић Јовановић
Реализатор: Маја Мандић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Културни дневник Културни дневник

Autor:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се