Уз нас се расте

Од 28. априла 2018. на Првом програму РТС-а под слоганом "Уз нас се расте" Редакција школског програма почела је са емитовањем нових 12 епизода серија: "Уприродисе" и "Шарло вас води"

Зимско храњење птица

Кад снег падне многе птице буду гладне

Десета епизода дечијег еколошког телевизијског серијала Уприродисе под називом Зимско храњење птица нас учи зашто се птице не морају хранити током лета. У друштву врхунског познаваоца птичијег света али и вештог шумског занатлије Шуменка, Сунчица помаже птицама да преживе зиму стављајући им храну у хранилице које је Шуменко својеручно направио. Њих двоје позивају децу да следе њихов пример.

Дечији серијал Уприродисе је настао у продукцији Занатско Филмске Заједнице.

Шарло вас води: Кина

У 10. епизоди Шарло и дружина вас воде на Азијски континент, у Кину. Дружина је била на кинеском зиду - јединој грађевини која се види са Месеца, затим у Забрањеном граду, дружили су се са монасима из Шао лина и маскирали се са чаробњаком Ђолетом у Биен-лиен - познатог лика из Сечуанске опере. Научите који је главни град Кине, како изгледа, како се играју деца у Кини, како се деца у Кини најчешће зову, како се на кинеском каже волим те.

Аутор серијала за децу Шарло вас води је Нермин Ахметовић, продукција Art beat centar.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво