Фудбал - СП: Француска - Перу

На Јекатеринбург Арени од 17:00 часова, Француска и Перу играју други меч другог кола групе Ц, уз директан пренос на Првом програму РТС-а.

После почетне победе над Аустралијом од 2:1, теже него што се очекивало, актуелни вицешампини Европе, Французи састају се репезентацијом Перуа, која је у првом колу ове групе поражена од Данске са 1:0.

Французи би се победом нашли међу 16 најбољих тимова света, док би у случају пораза и Перу остао у игри за пласман у нокаут фазу. Гризман је погодио са пенала у првој утакмици Француза на шампионату, а и на овом мечу брзоноги нападач предводиће напад своје екипе. Подршку ће му у везном реду давати Пол Погба који је итекако заслужан за други гол на мечу са Аустралијом, а остаје да се види да ли ће селектор Дидије Дешамп тактички мењати нешто у односу на први меч и да ли ће бити промена у саставу Француске.

Французи су освојили једну титулу шампиона Света 1998. као домаћини, а на прошлом Светском првенству дошли су до четвртфинала где су их елиминисали каснији шампиони Немци.

Са друге стране, Перу се вратио на Светски куп после 36 година. Последњи наступ на Светским шампионатима забележили су у Шпанији 1982. Борили су се храбро против Данске, али је на крају одлучио један детаљ и погодак Поулсена, који је Данцимао дао лепу прилику да прођу у осмину финала.

Перу је класичан представник Јужне Америке - екипа која игра чврсто, борбено и офанзивно. Проблем им на овом мечу могу бити прекиди, јер су растом нешто нижи у односу на корпулентне скакаче из Француске, Варана, Умтитија, Жируа и Погбу.

Један од њихових најбољих играча на првој утакмици био је Кариљо, а овога пута очекује се да и да најбољи фудбалер Перуа Гереро буде у стартној постави.

Коментатор утакмице биће Немања Матић. 

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво