Културни дневник

Гост Културног дневника је књижевник Вуле Журић, који је ових дана објавио нови роман " "Помор и страх". Гостовање Журића прилика је и за разговор о раду на сценарију за филм "Слепи путник на броду лудака" који је у продукцији РТС режирао Горан Марковић и који је прошле недеље приказан на 24. Интернационалном филмском и телевизијском фестивалу у Шангају.

У Београду је једна од највећих светских уметница Марина Абрамовић. Она је дала екслузивни интервју за РТС-ову емисију Пут у будућност, аутора Бориса Миљковића. У Културном дневнику видећете екслузивне снимке из Музеја савремене уметности, где је вођен разговор са Марином Абрамовић, за један део емисије Пут у будућност.

Музика се чула на најразличитијим местима и изводила на најразличитијим инструментима. Јер, 21. јун је Светски дан музике. Културни дневник пропратио је звучни ритам града.

На светски дан музике Симфонијски оркестар и Хор РТС извели су свој последњи концерт из циклуса "Ватромет", који је био у знаку музике из цртаних филмова.

"Приватна вредност" назив је изложбе петоро малдих српских визуелних уметника, која је отворена у резиденцији амбасадора Швајцарске. Радови ових уметника одабрани су на конкурсу који је Амбасада Швајцарске расписала са идејом да покрене дугорочну иницијативу подршке овдашњим младим талентима.

У Музеју позоришне уметности отворена је изложбе "Поповићи - позоришна династија" Живот и сценско појављивање чланова ове породице уједно је историјски пут грађења српског позоришта.

У Лондону је у једној од најчувенијих туристичких атракција, Вестминстерској опатији, отворен простор у којем је средњовековна црква. Ту опатију је градио краљ Едвард између 1045. и 1050. године а отворена је 1065. пред његову сахрану и крунисање наследника, краља Харолда II.

Уредник: Војка Пајкић Ђорђевић
Реализатор: Маја Мандић
Монтажер: Тијана Тодоровић

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Културни дневник Културни дневник

Autor:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара