Фудбал - СП: Данска - Аустралија

Када год су побеђивали на старту Светског првенства, Данци су пролазили у други круг. Тријумф над Аустралијом могао би да им обезбеди улазак у осмину финала и пре последњег кола.

Данци су искористили своју најзрелију прилику против Перуа и уз много среће (промашен пенал ривала) освојили сва три бода. Следи сусрет са чврстим Аустралијанцима, који су за разлику од Перуанаца реализовали једанаестерац, али су ипак изгубили од Француза на почетку четвртог узастопног учешћа на Светском купу. Данска у тиму има феноменалног Кристијана Ериксена, чији учинак на последњих 14 репрезентативних утакмица је 12 голова и 5 асистенција, док Аустралија нема играче светске класе, али је краси чврста игра од првог до последњег минута и снажан тимски дух.

Аустралијанци су, међутим, претрпели поразе на последња четири мундијалска сусрета и нови неуспех би им затворио врата нокаут фазе, у којој су учествовали само 2006. године. Данска је на прва три наступа на светским првенствима пребродила први круг, једино су подбацили у Јужној Африци 2010. године, када су неочекивано изгубили од Јапана. На истом шампионату Аустралијанци су нанели болан пораз Србији резултатом 2:1, што им је још увек једини тријумф на Светском купу против неке европске репрезентације. Евентуална победа над Данцима оставила би их у трци за осмину финала и сасвим закомпликовала ситуацију у Групи Ц.

Утакмица на Космос арени у Самари почиње у 14 часова.

Коментатор: Владимир Мијаљевић

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво