Фудбал - СП: Русија - Египат

У другом колу групе А на светском шампионату у Русији, домаћин првенства игра можда и одлучујући меч за пролаз међу 16 најбољих тимова против репрезентације Египта. Утакмица између Русије и Египта игра се у уторак од 20:00 часова на стадиону у Крестовски у Санкт Петербургу, уз директан пренос на нашем Првом програму.

Руси су у првом колу декласирали селекцију Саудијске Арабије са 5:0. Стрелци за Русе били су Газински, Черишев два пута, Артем Џуба и Головин.

Руси би победом на утакмици са Египтом обезбедили пролазак у осмину финала, јер имали би шест поена и у последњем колу би играли са Уругвајем за прво место у овој групи.

Са друге стране, Египћаи су на старту шампионата, претрпели шокантан пораз од фаворизованог Уругваја, који их је савладао са 1:0 голом Хименеза у 89. минуту утакмице.

Египатски селектор Ектор Купер није могао да рачуна на свог најбољег играча Мухамеда Салаха на том сусрету, али се Салах опоравио за дуел са Русијом и Египћани ће сада бити знатно јачи у нападу који ће предводити један од најбољих играча и стрелаца света у овом тренутку.

Што се Руса тиче, на првој утакмици повредио се Алан Џагојев и селектор Русије Черчесов вероватно неће моћи да рачуна на овог фудбалера до караја групне фазе, а питање је да ли ће Џагојев бити спреман и за наставак такмичења уколико Руси прођу у нокаут фазу, управо због те повреде бутног мишића.

Египћани су оставили одличан утисак на премијери са селекцијом Уругваја, али нису издржани до краја. Видело се да им недостаје искуства на овако великим турнирима, јер Египћанима је ово тек трећи наступ на шампионатима Света, а први после 1990.

Рудима је ово други узастопни пласман на Светско првенство, овога пута аутоматски су стекли то право као домаћини, а од самосталности су наступали само на првенствима Света у Америци 1994, Јапану и Јужној Кореји 2002. и Бразилу 2014. На сва три претходна шампионата, на којима су учествовали, Руси нису успевали да прођу групну фазу.

Египат још увек нема победу на Светским првенствима, а уколико изгубе од Русије, биће елиминисани са Светског првенства у групи и овога пута, баш као и у Италији 1990.

Коментатор утакмице биће Немања Матић. 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво