Културни дневник

Гост Културног дневника је македонска књижевница Румена Бужаровска коју је жири Лондоснког сајма књига 2016. године уврстио међу десет најзанимљивијих младих европских писаца.

За боље разумевање студенских протеста, од којих је протекло тачно педесет година, незаменљиво је прелиставање појединих бројева листа Студенат објављених те 1968-ме. Тим поводом у Галерији науке и технике Српске академије наука и уметности отворена је изложба "Шездесет осма у Студенту".

У Дому културе Студенски град изложбом насловних страна студенских часописа Студент, Видици и Сусрет, почело обележавање пола века од студенских протеста.

На редовном концерту у Галерији српске академије наука и уметности наступио је пијаниста Небојша Максимовић.

Свечаном доделом награда "Златна зрна" и премијерним извођењем представе "И сваки пут као да је први" у копродукцији Крушевачког позоришта и "Арт теме" у Александровцу је завршено пето издање Фестивала "Буцини дани".

Највише "Златних зрна" освојили су глумци из представа "Ожалошћена породица" Народног позоришта из Београда и "Корешподенција" Звездара театра.

Португалски писац Бруно Виејра Амарал, за роман "Прве бразде", добио је четири најважнија признања португалске књижевности: награду за књигу године, награду Фернандо Намора, Пен награду и награду Хосе Сарамаго. Бруно је гост Београда и говори за Културни дневник о свом награђеном делу.

У Културном дневнику о управом завршеном 24. Интернационалном филмском и телевизијском фестивал у Шангају и учешћу филма "Слепи путник на броду лудака" редитеља Горана Марковића који је снимљен у продукцији РТС-а.

Од 16. јуна до 20. јула у Краљевској оперској кући у Лондону гледаоци ће моћи да уживају у чарима боемског Париза, јер су на програму поново Пучинијеви Боеми, у режији Ричарда Џонса.

Уредник: Војка Пајкић Ђорђевић
Реализатор : Марија Средојевић
Монтажер: Бранислав Бане Поповић

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Културни дневник Културни дневник

Autor:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво