Фудбал - СП: Колумбија - Јапан

Други пут заредом на Светском купу Јапан и Колумбија налазе се у истој групи.

Колумбијци су пре четири године у Бразилу добили више мечева (четири) него на сва четири дотадашња мундијалска наступа заједно. Били су фаворити из сенке и оправдали тај статус у групној фази са све три победе, а једна од њих била је против Јапанаца, савладали су их са 4:1. Потом су елиминисали и Уругвајце са 2:0, али их је зауставио домаћин Бразил. Сада се о њима не прича превише, група делује прилично уједначено по квалитету и први меч са Јапанцима морају да добију, иако су последње две пријатељске утакмице завршили без голова са Египтом и Аустралијом. Искусан тим предводе велике звезде Фалкао, Родригес и голман Оспина, ако овај трио буде на високом нивоу, Колумбијци би опет могли далеко да догурају.

Јапан се шести пут заредом квалификовао за шампионат света, прошли су у два наврата групну фазу, али ће то тешко да понове судећи по овогодишњим резултатима. Четвороструки прваци Азије изгубили су три утакмице заредом, а само су славили у последњој провери пре седам дана против Парагваја 4:2. Екипу и даље предводе искусни везни играчи Хонда, Хасебе и Кагава, као и нападач Оказаки, али је питање колико ће одбрана моћи да парира физички веома снажним ривалима као што су Пољска, Сенегал и наравно Колумбија, против које ће покушати да се искупе за тежак пораз на прошлом првенству.

Утакмица првог кола Групе Х на Мордовија игра се у арени у Саранску.

Коментатор: Владимир Мијаљевић

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара