Велвет

Од креатора серије "Гранд Хотел" на Први програм РТС-а стиже нова хит серија смештена у модну галерију Мадрида '50-их, а која је премијерно приказана на каналу ''Антена 3'' и остварила невероватне рејтинге и удео гледаности од 25 одсто и 5 милиона гледалаца. Серија ће се емитовати радним данима у 10.40 (Velvet, 2014-2016)

"Велвет" је романтична мелодрама која представља модно царство изграђено од свиле, сензуалности и завођења и гледаоце враћа у 1958. годину. Мода у Шпанији је изложена великој промени са појавом prêt-à-porter - а (француски: "спремно за облачење").

Серија прати живот људи који су повезани са галеријом сомота којом управља породица Маркез на чијем је челу Дон Рафаел Маркез који је ожењен Глоријом, са којом има ћерку Патрисију, док из првог брака има сина Алберта.

У златно време високе моде, у касним 50-има, у Мадриду постоји једно место, царство моде, које би сви барем једном у животу желели да посете и нешто купе. То је чувена ''Галерија Велвет'', гламурозна, модна палата, креирана по угледу на славну ''Галерију Лафајет'' као и чувену продавницу високе моде попут ''Баленциаге'' и ''Пертегаза''.

Међутим, главни заплет ове приче је љубавна прича, Ане и Алберта која се дешава у луксузном здању модне палате. Ана је скромна кројачица, која ради у галерији - згодна је, забавна и храбра. Њени родитељи су умрли када је била мала, те је након њихове смрти препуштена ујаку Емилију, који такође ради у галерији. Од малена је била заљубљена у Алберта, али зна да никада не могу бити заједно јер припадају различитим друштвеним класама. Обоје су заљубљени једно у друго и имају љубав за коју су спремни борити се. Алберто је, међутим, верен са Кристином - женом која није власница његовог срца.

Улоге: Паула Ечаварија, Мигел Анхел Силвестре, Мануела Веласко Дијез, Хавијер Реј, Асијер Етксендија, Аитана Санчез, Марта Азас, Адријан Ластра, Миријам Ђованели...

Режија: Карлос Портела, Давид Пиниљос, Анхела Амеро

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара