Културни дневник

Гост је Ивица Буљан, редитељ и уметнички директор Хрватског народног казалишта у Загребу. Повод је гостовање овог позоришта на Стеријином позорју у Новом Саду и у Југословенском драмском позоришту у Београду

14. фестивал европског дугометражног документарног филма "Седам величанствених" биће одржан у Комбанк дворани, од 08. до 14. јуна. Објављен је  програм овогодишњег фестивала.

У Вуковој задужбини одржана је трибина посвећена књигама објављеним на немачком, руском, енглеском и француском језику у којима су садржани бисери српске усмене народне баштине коју је прикупио Вук Караџић.

"100 представа балета и уметничке игре наших простора'' наслов је књиге која је представљена у Српској академији наука и уметности. Она је на прошлогодишњем сајму књига добила награду за издавачки подухват године.

Треће издање Фестивала "Мирдита, добар дан!'' отворено је у Центру за културну деконтаминацију. Реч је о догађају који има намеру да развија културну сарадњу између Београда и Приштине.

У галерији УЛУС отворена је  изложба слика Јанка Живанчевића под називом "Време као светлост''. Професионално бављење сликарством овог уметника може се пратити паралелно са његовом примарном вокацијом архитекте, и та испреплетеност архитектуре и уметности, јасно је видљива у изложеним сликама.

У Тејт галерији у Ливерпулу отворена је изложба Живот у покрету, која представља паралелне радове аустријског сликара Егона Шилеа и фотографкиње из Америке Франческе Вудман.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности и културе, али и поп-културе, дизајна, нових технологија.

Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник: Оливера Милошевић

Монтажа: Милош Ачански

Реализатор: Маја Мандић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво