Да Можда Не: Злочини пред камером - Случај Атифа Дудаковића

У емисији Да Можда Не о случају осумњиченог за ратне злочине Атифа Дудаковића, команданта 5. корпуса Армије Републике БиХ.

У емисији ће бити приказан филм новинара Драгана Станојевића - Злочини пред камером, у коме ћемо видети аутентичне снимке ратних злочина и ратни пут злогласних ратних формација Армије БиХ. Аутор филма је разговарао са грађанима са подручја општина на чијој територији су почињени злочини. У филму можемо видети и доказне материјале који су прикупљени.

После 12 година истраге, аутентичних снимака, сведочења и документованих злочина и даље је на слободи командант 5. корпуса Армије Републике БиХ, Атиф Дудаковић, осумњичен за ратне злочине над Србима и Муслиманима у Босни и Херцеговини.

Ратни злочини не застаревају, а наше колективно памћење усваја слику о недодирљивости осумњичених и спорој и недостижној правди.

После приказивања филма о случају Атифа Дудаковића говориће:

председник Документационо информационог центра "Веритас", Саво Штрбац,
новинар Фонета, Давор Лукач,
пуковник у пензији, др Коста Новаковић.

Аутор и уредник: Оливера Ковачевић.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво