Културни дневник

Гост Културног дневника је књижевница Мирјана Митровић добитница награде Биљана Јовановић за 2017. за роман "Хелена или о немиру".

Поводом Међународног дана културне разноликости, у Заводу за проучавање културног развитка одржана је промоција књиге "Пре/обликујући културне политике: подстицање креативности у циљу развоја".

У Коларчевој задужбини одржан је концерт у оквиру циклуса Уметник-уредник у гостима. У двострукој улози извођача и уредника био је наш реномирани пијаниста Владимир Милошевић. А у Центру Сава концерт је одржао Barcelona Gipsy Balkan orchestar. Ансамбл изводи музику различитих култура - Балкана, Ашкенази и сефардских Јевреја, Рома, Отомана и Арапа.

Минхенско скривено уметничко благо - Хитлеров трговац и његово тајно наслеђе књига је Кетрин Хикли у којој се указује на организовање посебних институција у Немачкој, која и даље признаје да сноси националну одговорност за почињене нацистичке злочине, укључујући и пљачкање уметничких дела пре свега од Јевреја.

Недавно обележена годишњица смрти великог Јована Дучића повод је за причу о вези између песника и његовог родног града - Требиња. Културни дневник представља и несвакидашњи фестивал мурала одржан у Рабату, у престоници Марока.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп-културе, дизајна, нових технологија...

Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају је свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник ре-афирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник: Драгана Пантић
Реализатор: Сања Реџић
Монтажер: Милош Ачански

број коментара 0 Пошаљи коментар