С Тамаром у акцији

Акција помоћи породици Анђелковић

Глава породице Анђелковића, Мартин (39) оженио се веома млад и добио троје деце. Недуго након рођења трећег детета се развео и вратио у родну кућу у селу Вратна, код Књажевца.

Деца су тада по закону морала да припадну мајци али чим су дошли до прописане старосне границе, најстарија ћерка Кристина (18), а потом и Вељко (16) одлучили су да живе код оца. Сада у породичној кући живе Мартин са двоје деце, његов брат (56) и мајка (69). Најмлађи Мартинов син, Јован (14) их често посећује и планира да се и он пресели код оца.

Мартин надничи, имају козу, свињу и кокошке. Не оскудевају у храни али никако нису успевали да уштеде довољно новца да би реновирали кућу у складу са потребама петочлане породице. Кућа има два спрата, која међусобно нису повезана. Немају купатило, ни воду у кући.
Скијашка репрезнтација Србије са Тамаром на Сунчаној долини, Стара планина
Скијашка репрезнтација Србије са Тамаром на Сунчаној долини, Стара планина.

С обзиром да је Мартин изузетан човек, који се заједно са својом децом много намучио у браку и након њега, општина Књажевац је одлучила да помогне екипи емисије "С Тамаром у акцији".

С обзиром да су радови на овој кући, премашивали и буџет и временско ограничење Тамарине екипе, општина је прихватила да помогне око свих припремних радњи у кући, како би Тамарина екипа могла да је заврши у задатом року од пет дана.

Тамара и шеф њених мајстора, Југа, су три недеље раније (једног касног понедељка поподне) изненадили Мартина, након чега су започети припремни радови. Иако је Тамара са екипом код Анђелковића стигла 1. априла, првоаприлске шале и смех током читавог дана наравно нису изостали али око почетка удружених радова на овом породичном објекту - није било шале, све је започето баш како је и планирано.

Заједничким радом, уз помоћ комуналне службе из Књажевца, бравара и комшија, породица Анђелковић је добила дом на два спрата.

Тамара је и током ове акције успела да уграби довољно времена да са породицом којој помаже обиђе њихов крај: обишли су лепоте Старе Планине, посетили винарије "Јовић" и "Џервин", извориште Бањицу...

Открили су изузетан спортско - дијагностички центар који ће почети са радом овог пролећа, и биће бесплатан две године за сву децу у Србији.

Уз помоћ Удружења жена Етно село Равна, Тамара је сазнала како се плету чувене "двопређне чарапе", карактеристичне само за овај крај.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво