Фарго

Десета епизода: Да ли ће Глорија привести своју истрагу крају и изборити се са шефом који је стално саботира? Ко ће се извући без икаквих последица? Хоће ли и ко извући живу главу и успети да избегне страшни суд у облику господина Вренча? Погледајте у последњој епизоди серије "Фарго 3"...

Након емитовања прве и друге сезоне планетарно популарне серије "Фарго", недељом око 23 часа, гледаоци имају прилику да погледају и трећи наставак, који је побрао одличне критике и освојио Златног глобуса. Љубитеље кримића очекује још једна узбудљива сезона са потпуно новим ликовима, невероватним заплетом, трагикомичним сценама, Јуаном Мекгрегором у чак две улоге и Гораном Богданом у улози хладнокрвног украјинског убице.

Трећа сезона серије Фарго смештена је у 2010. годину и прати шефицу одељења полиције у долини Една, Глорију Бургл. Она истражује убиство свог очуха, Ениса Стасија, док се истовремено са истрагом преплиће ситно ривалство између два брата близанца, Емета и Реја Стасија.

Док је Емет оличење успешности у Америци, Реј је је ћелав и гојазан, неугледни полицијски службеник, који одувек живи у сенци свог успешнијег старијег брата, кривећи га за све животне неуспехе. Њихово ривалство прати испреплетени низ догађаја, који почиње ситном крађом а води ка убиству, мафијашким пословима и надметању у убиствима. Оно што је занимљиво да обе улоге - Емета и Реја тумачи Јуан Мекгрегор, који је за улогу Реја морао да "набаци" неколико килограма, због чега је, када би глумио Емета, морао да носи стезник. Ипак, да се одлично снашао у двострукој улози потврђује и то што је на недавно одржаној церемонији доделе Златних глобуса добио награду за најбољег глумца.

Мери Елизабет Винстед глуми лукаву, сналажљиву и привлачну Рејеву девојку, Ники Сванго, која је једина светла тачка у Рејевом животу. Иако је на условној, она одлучује да ризикује све и помогне Реју да се обогати и врати оно што му припада.

Кери Кун тумачи лик Глорије Бургл, шефице локалне полицијске станице. Свеже разведена мајка Глорија, покушава да разуме свет у коме живи, а у ком су људи више везани за своје телефоне, него за људе из своје околине.

Дејвид Тјулис тумачи лик В.М.Варгаса, мистериозног усамљеника и правог капиталисте, који не преза ни од чега и долази да Емету саопшти лоше вести.

Хрватски глумац Горан Богдан (код нас веома запажен по улогама у филму Бићемо прваци света и серији Сенке над Балканом) је величанствено дочарао лик немилосрдног плаћеног убице - Јурија Гурке.

У трећој сезони појављују се и неки од ликова који су нам познати из претходних сезона... али да не откривамо превише...

 

број коментара 0 Пошаљи коментар