Кухиња мога краја

Од недеље, 15. априла почиње четврта сезона серијала "Кухиња мога краја" у истом термину, од 15 часова, на програму РТС-а

Част да отвори ову сезону припала је Секи Ванузић из села Горњане, недалеко од Бора. Енергична и предузимљива Влајна, бивша фризерка, одрекла се градског живота и у овом крају који са разлогом зову "Мала Швајцарска" направила велико и богато домаћинство. Поред бројних животиња, Сека и њен супруг Граде, гаје воће и поврће а најпознатији су по производњи сирева који свакодневно излазе из мале породичне млекаре. Качкаваљ обогаћен паприком, сремушем, сусамом или кикирикијем је њихова специјалност и основни извор прихода.

Старија ћерка живи са породицом у Бору и подарила им је две унуке, док се млађа, студенткиња музичке академије, са дечком из Београда прошле године преселила код њих. Специјалитет Секине кухиње и овог краја су влашке плашинте.

Свака емисија има у фокусу једну од жена, њено домаћинство, начин њеног живота, производе који се на њеној фарми гаје... У такмичарском делу програма, за свако од три јела које припрема (предјело, главно јело, десерт), домаћицу оцењују њене гошће.

На крају серијала, домаћица која је освојила највише поена бива проглашена победницом серијала и добија новчану награду од 100 000 дин. Учеснице овог програма су како жене које цео живот живе на селу, тако и оне које су решиле да градски живот замене за село, а таквих је сваког дана све више.

Све рецепте из емисије можете пронаћи на званичној Фејсбук страници https://www.facebook.com/kuhinjamogakraja/?fref=ts

 

број коментара 0 пошаљи коментар