Чудесни свет фосила: Скривена блага природе

До почетка двадесетог века, научници нису много знали о сложеним облицима у време кад је живот на планети био тек у зачетку. Онда су 1909. године откривени фосили другачији од свих који су дотад пронађени. Необични организми меког тела доводили су у питање све претходне претпоставке о томе како су животиње еволуирале...

Већина фосила представља окамењене делиће које природа оставља за собом - љуштуре и кости. Они остају заробљени у седиментним стенама да би их касније открили палеонтолози. Други делови, такорећи меки делови, као што су перје, изнутрице и разне врсте организама са меким телом, не остављају траг. Изузев на неколико посебних места. Управо на таква места запутиће се научници у овој троделној ТВ-серији у потрази за прозорима у прошлост.

Са висине од две и по хиљаде метара у Стеновитим планинама у Канади, преко необичних кинеских музеја, до најбогатијих налазишта фосила у Европи упознаћемо се са првим корацима планете Земље.

Уредник је Невена Тодоровић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво