60 најлепших народних песама

Гласање је 5. марта почело, за гледаоце емисије "60 најлепших народних песама" недељом на РТС-у, слушаоце истоимене емисије суботом на Првом програму Радио Београда а овом избору - најлепших од најлепших народних песама, посветио се и највернији гледалац емисије, комшија Цојле Манојловић (лик тумачи Срђан Ивановић).

После Лепе Лукић и Радослава Граића који су први гласали у прошлој емисији, ове недеље су у студио РТС-а Миша Мијатовић и Љубо Кешељ (познати хармоникаши) донели своје гласове за најлепше песме.

Вера Матовић ће водитељу Милану Поповићу на посебан начин отпевати његову другу химну "Мики, Милане" а Драган Којић Кеба ће водитељки Бојани Марковић певати све песме са списка његових 10 омиљених нумера!

Гост је и Горан Милошевић, аутор емисије "Музичка апотека" - он преписује терапије народне музике. Ове недеље водитељи викенд емисије "Шареница" Ана Бабић и Слободан Шаренац саопштиће своје фаворите за избор "60 најлепших народних песама".

Гласање се спроводи и у Цојлетовој кући: док гледа своју омиљену емисију "60 најлепших народних песама", Цојле Манојловић са сестричином Бебом организује право бирачко место за избор најлепших песама. Чини све да исконтролише ко ће од мештана за чије песме гласати, али му баш и не иде по плану... На све ово - у госте му из Београда неочекивано стижу ауторка емисије "С Тамаром у акцији" Тамара Грујић и њен пас Милица. Посвећен организовању избора и несхватајући да је Тамара уствари дошла да донесе награде најагилнијим гледаоцима емисије "60 најлепших народних песама" - Цојле и Беба су у први мах били престрашени, мислећи да им је стигао контролор избора и да ће бити раскринкани (Цојле је поставио камере "на бирачком месту" и подмићивао мештане прасићима...)

Уважавајући Ваше предлоге, током претходних шест месеци, у РТС-овом студију снимљено је око шест стотина песама. Стручни савет пројекта "60 најлепших народних песама" сачинио је листу од 500 песама. На Јутјубу званичном каналу емисије "60 најлепших народних песама" су песме за избор 60 најлепших (списак песама за гласање можете прочитати и на сајту РТС-а: www.rts.rs )

Начини гласања:
- На Јутјуб каналу емисије: oзначавањем песама које вам се свиђају, тзв. "лајковањем"
- Поштом: писмима (избор од десет песама), на адресу: РТС, Таковска 10, 11000 Београд, са назнаком "Гласање за 60 најлепших народних песама",
- Телефонским позивима: укључењем у емисију РБ 1 "60 најлепших народних песама", коју води и уређује Ненад Камиџорац (суботом од 14 до 15 часова, на Првом програму Радио Београда).

Водитељи су Бојана Марковић и Милан Поповић, уредници су Душан Шуклетовић и Милан Поповић а Јована Дукић и Душан Шуклетовић су музички уредници емисије. Сценарио је реализован по идеји Милана Поповића а на овом захтевном и обимном ТВ подухвату ангажовани су редитељи Петар Станојловић, Дарко Камарит, Милица Солдатовић Микић и Миодраг Коларић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво