С Тамаром у акцији

Нове атрактивне телевизијске приче посвећене акцијама националног хуманитарног пројекта и ТВ серијала "С Тамаром у акцији" пратићемо на Првом програму РТС-а од 9. марта, у редовном термину петком у 21 сат.

Након Севера Косова, одакле је у марту 2016. стартовала прва ТВ сезона, преко јужне Србије где су остварене акције помоћи кроз две телевизијске сезоне - исто толико акција биће реализовано и у источној Србији. Зато је предстојећи, пети циклус хуманитарних акција и ТВ емисија Тамаре Грујић, посвећен помоћи породицама из овог краја наше земље.

Тамара Грујић, ауторка и продуценткиња хуманитарног пројекта и ТВ серијала "С Тамаром у акцији" (Триангл продукција): "Желели смо да и овом региону посветимо две ТВ сезоне. Нове акције помоћи породицама почињемо из Пожаревца. А као што сте већ навикли (и хвалили нас током протеклих сезона) - наставићемо да вам, осим реновирања стамбеног простора, приказујемо и дочаравамо (у друштву оних којима помажемо) - знаменитости, манифестације, традицију и лепоте крајева Србије у којима остварујемо наше акције."

Уз једанаест акција помоћи породицама, за крај петог циклуса емисија, ауторка и њен тим реализоваће и специјалну друштвено-одговорну акцију: допринос реновирању Дечјег онколошког одељења Педијатријске клинике у Крагујевцу.

Тамара Грујић: "Од почетка емитовања серијала на РТС-у све до сада, често су нас контактирали из разних асоцијација посвећених помоћи осетљивим и угроженим друштвеним групама, са апелима да подржимо њихове иницијативе, потребе. То се поклопило и са тежњама мог тима јер смо често размишљали о начинима на које бисмо наше акције проширили са социјално угрожених породица и на ширу друштвену заједницу. Сада ће и то бити могуће - обезбеђена су средства, захваљујући подршци и разумевању наших дивних спонзора. Моћићемо да прихватамо и веће грађевинске подухвате. Са три нова мајстора, у екипи ће нас одсада бити десеторо и моћићемо да постигнемо више него икада раније!"

Постигнуто кроз 4 ТВ сезоне и 54 емитоване епизоде:

- остварена помоћ за више од 50 породица на територији Севера Косова, јужне и источне Србије (укупно око 480 људи, од чега 210-оро деце)
- потпуно реновирано више од 4.300 квадратних метара животног простора
- подгигнуто 15 пластеника и десетак др. помоћних објеката (обори, кокошињци и сл.)
- обрађено око два хектара земље

Сваку епизоду премијерно је пратило милион гледалаца!

Према резултатима анализа РТС-овог Центра за истраживање (а на основу података Nielsen Audience Measurment) и четврта ТВ сезона серијала "С Тамаром у акцији" била је изузетно гледана. Просечан рејтинг (гледаност) серијала је 10%, што значи да је сваку од епизода током претходне сезоне премијерно на РТС 1 пратило више од милион гледалаца! Епизода којом је започета четврта ТВ сезона, била је и најгледанија у претходном циклусу емисија: Сваки трећи гледалац телевизије у Србији је тог 29. септембра 2017. године гледао емисију - акцију Тамаре Грујић, посвећену десеточланој породици Новаковић из Мајданпека (рејтинг 12,4%, шер 29,8%)...

Награде и признања

Професионализам, иновативност и искрена посвећеност ауторке и њеног тима, нису промакли ни стручној јавности. Тамара Грујић је лауреаткиња неколико високих признања за хуманост и новинарски рад:
- Национална награда "Капетан Миша Анастасијевић" за доброчинство, хуманост и друштвену одговорност (Универзитет у Новом Саду, ПК Србије)
- Прва награда и статуа "Златна Ника" у категорији "Друштвено-одговорна репортажа" на фестивалу репортажа и медија "Интерфер"
- "Пресс витез", награда "Душанка Калањ" - за ТВ водитеља године (УН Војводине)
- Награда "Ђоко Вјештица", за новинарску хуманост (УНС)
- "Hello", ТВ личност године (Color Press)
- Женска личност године ("Личност животног стила" - орг. "Фабрика добре енергије"
- Специјално признање "Подвижник 2017" и сребрна плакета за племенитост "Најплеменитији подвиг године" (компанија "Новости")

Серијал "С Тамаром у акцији" је, уз крилатицу "Поправљамо куће и животе", сасвим спонтано али трајно - овековечио оправданост и успостављање још једне синтагме: "Славимо и подстичемо солидарност".

Тамара Грујић: "Оснажени и са увећаним извршним тимом, најављујемо да ћемо и у свакој нашој наредној ТВ сезони имати и емисију о акцији којом ћемо доприносити унапређењу квалитета живота шире заједнице. Велики подстрек и мотовација за мој тим и мене су изузетни резултати гледаности серијала, стални афирмативни коментари и неподељена, несебична подршка коју добијамо где год да реализујемо акције."

Осим хуманитарног рада, Тамара се у својим телевизијским емисијама на РТС-у труди да прикаже на што упечатљивији, новинарски и телевизијски начин и природне лепоте наше Србије, народну традицију, фолклор и обичаје.

У агенди за ову годину: 25 акција помоћи породицама али и две посвећене заједници
Тамара и њен 20-то члани тим, помоћи ће још 11 породица на истоку наше земље а на јесен 2018. ће обрадовати још 14 породица западне Србије.

И то неће бити све: своје акције проширили су и на установе, односно удружења рањивих група људи: осим реновирања Дечијег онколошког одељења Педијатријске клинике у Крагујевцу (у сарадњи са Удружењем "Нурдор"), помоћиће и изградњу прве Рехабилитационе бање за оболеле од мултиплекс склерозе, у Бањи Врујци.

Пету сезону серијала "С Тамаром у акцији" пратите од петка 9. марта 2018. на Првом програму Јавног медијског сервиса Србије.

ТВ најава прве епизоде пете ТВ сезоне серијала "С Тамаром у акцији

С Тамаром у акцији, пета сезона серијала: Акција за породицу Јоњић, Пожаревац/РТС 1, петак 9. март у 21.00

Пету сезону серијала "С Тамаром у акцији" екипа емисије почиње у Пожаревцу, тачније у селу Пругово, надомак Пожаревца, у коме живи Драгана Јоњић - изузетно храбра жена и пожртвована мајка.

Драгана Јоњић (33) се удала веома млада и из првог брака има једно дете, Анастазију (15). У другом браку је задесила несрећа: у осмом месецу трудноће, на прагу куће, убијен је њен супруг од стране ментално поремећене особе из истог села. Једва је преживела тај догађај а непосредно после порођаја имала је и излив крви на мозак. Када јој је отац умро, наследила је плац на коме је стара породична кућа без купатила. Тамо живи и њена тетка са сином. На истом плацу је и нова кућа коју је започео да гради њен отац и није успео да је заврши. Стара кућа има само две собе и неисправно купатило, и зато Драганина ћерка живи са оцем током недеље, код Костолца где и иде у средњу школу. Преко викенда долази код мајке. Обема је велика жеља да се скуће заједно.

Драгана ради у кројачкој радњи, веома је вредна, много је воле сви у колективу. Заједно са газдарицом, колеге су одлучиле да јој помогну и прикупиле су средства помоћу којих је Драгана почела да сређује нову кућу у коју је желела да пређе са сином да живи. Осим стамбених проблема, Драгана Јоњић и даље мучи муку са здрављем. Има епилепсију и предстоји јој још једна операција анеуризме.

Овој изузетно храброј жени и великом борцу, помоћ је пружила екипа емисије "С Тамаром у акцији". Сталној екипи мајстора Тамаре Грујић придружила су се још три члана и сада њих десеторо може да прихвати и обимније, још захтевније грађевинске подухвате.

Тамарини мајстори су Драгани направили и септичку јаму, спровели канализацију, урадили фасаду, проширили купатило и уредили комплетан ентеријер куће. Захваљујући људима добре воље који воле емисију, Тамара је успела да Драгани омогући хитно снимање скенером и све потребне прегледе, како би јој што пре била заказана неопходна операција у пожаревачкој клиници. Тамара је чак и пса ове породице одвела код ветеринара, па тако решила и његов здравствени проблем!

Поред решавања важних животних питања породице Јоњић, у првој епизоди пете сезоне серијала "С Тамаром у акцији" гледаоци ће видети и историјску пожаревачку Тулбу, где се ове године обележава 300 година од потписивања пожаревачког мира, парк "Чачалицу" и како изгледа ушће реке Мораве у Дунав из авиона - чиме је испунила велику жељу Анастасије, којој је то била прва вожња авионом у животу. Сазнаћете и зашто је чудотворан манастир Рукумија и како изгледа необично село Острво, које се налази на речној Ади код Костолца.

Прва епизода нове, пете сезоне ТВ серијала и хуманитарног пројекта "С Тамаром у акцији" је на програму у петак 9. марта 2018, на Првом програму Јавног медијског сервиса Србије, у 21 сат.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво