Кухиња мога краја

У трећој сезони упознаћемо нових седам жена које живе у различитим крајевима земље. Оне путују возећи се у маштовито брендираном мини аутобусу, од једног до другог сеоског домаћинства, кроз најразличитије пределе.

У трећој епизоди представиће нам се увек расположена домаћица Иванка Влајнић, најстарија учесница ове сезоне "Кухиње мога краја". Иванка која са разлогом носи надимак "сајбер бака" сакупља старе рецепте традиционалне српске, посебно војвођанске кухиње, користи све друштвене мреже, воли да путује, гаји воће, поврће и цвеће.

Има две куце и поносна је на своје "филмско село" које је захваљујући серији "Вратиће се роде" постало једно од најпопуларнијих у овом делу Србије. Удовица, мајка два сина и бака два унука, Иванка је годинама радила као неговатељица у Београду.

Ништа јој није тешко, са уживањем кува, а недељни ручак је у њеној кући традиција. На јеловнику су најчешће супа, ринфлајш и специјалитет бака Иванкине кухиње, крменадле у млеку.

Свака емисија има у фокусу једну од жена, њено домаћинство, начин њеног живота, производе који се на њеној фарми гаје... У такмичарском делу програма, за свако од три јела које припрема (предјело, главно јело, десерт), домаћицу оцењују њене гошће. На крају серијала, домаћица која је освојила највише поена бива проглашена победницом серијала и добија новчану награду од 100 000 дин. Учеснице овог програма су како жене које цео живот живе на селу, тако и оне које су решиле да градски живот замене за село, а таквих је сваког дана све више.

број коментара 0 пошаљи коментар