ТВ лица: Лидија Кодрич

У години када обележавамо 60 година телевизије, подсетићемо гледаоце на једну од великих музичких звезда и шоу програма, Лидију Кодрич. У време пре настанка групе АББА она је била члан квартета "Оне и они" чија популарност је била велика и ван граница Југославије.

А онда је, наизглед изненада, Лидија Кодрич нестала са музичке сцене. Преселила се у Марибор и у емисији ТВ лица гостовање је почела обиласком Завода Дорнава поред Птуја у коме живи њен син Марко који је због недостатка кисеоника приликом порођаја, рођен са сметњама у развоју. Лидија је свој живот посветила њему, а данас пева ретко, најчешће у хуманитарне сврхе.

У разговору радо се сећа снимања музике за серију "Балкан експрес" која је рађена у великој журби да би стигла на време да се врати Марку, говори о томе како је остала сама са дететом јер муж није желео да брине о сину, како је променила његово презиме у Кодрич да би могли да путују на лечење и колика подршка су јој били родитељи, као и о томе колико је срећна што су приликом порођаја имали две сонде којима су спасли и Марка и њу јер они не би могли да живе једно без другог и како се данас скоро и не сећа да је некада била популарна.

Аутор Тања Петернек Алексић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво