Да Можда Не: Опасни снови о "Великој Албанији"

У емисији "Да Можда Не" о опасним сновима о "Великој Албанији" на турбулентном Балкану.

Како је изјава премијера Албаније Едија Раме да Албанија и Косово треба да имају заједничку спољну политику и једног председника, узбуркала регион Балкана. На овакве изјаве реаговало се са највишег нивоа из Србије али и из Европске уније. Европска комисија ову изјаву тумачи као политичко мешање у суседне земље, које није од помоћи у изградњи добросуседских односа. Додатну пометњу је изазвала и изјава председника Словеније Борута Пахора да су као пријатељи Косова спремни да убеде пет чланица ЕУ које нису признале Косово да то учине.

Косово и Метохија се циклично и упорно намеће као епицентар нестабилности на Балкану. Да ли је поново на сцени већ виђена реторика олако изречених обећања о решавању националног питања? Зашто су снови о великим државама на Балкану лако претварају у сукобе са несагледивим последицама?

У емисији ће говорити:

Вељко Одаловић, генерални секретар Министарства спољних послова Србије,
Соња Бисерко, председница Хелсиншког одбора за људска права,
Бранко Радун, политички аналитичар,
Милан Крстић, асистент на Факултету политичких наука.

Аутор и уредник: Оливера Ковачевић.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво