Моју земљу срце бира

Ауторски тим пројекта "Мој херој" четврту сезону серијала започиње поднасловом "Моју земљу срце бира" а у првој емисији упознаћемо Стива Лазаревића, који се из далеке Аустралије пре осамнаест година вратио у Србију.

Зоран Илић, иницијатор и аутор пројекта "Мој херој": "Након серијала документарних прича посвећених личностима које одликују врлине и чија су несебична дела или подвизи добар пример другима ("Мој херој", "Знањем против хендикепа", "Срцем се даље види"- РТС1, од 2012. године), ауторски тим друштвено-одговорног пројекта и ТВ серијала "Мој херој" се протеклих година међу првима посветио истицању предузетника, посебно младих (ТВ сезоне "Лична иницијатива" и "Хероји предузетништва").

У фокусу четвртог циклуса пројекта "Мој херој" биће они који Србију препознају као најлепше и најбоље место за живот и пословање. Представићемо вам изузетне личности чије је срце изабрало Србију, а потврде исправности њихове одлуке да се из света овде врате, већ су добили или добијају - у виду успешности и напредовања њихових послова али и кроз задовољство и срећу њихових породица. Сви ти људи, својим знањем и искуством стеченим у свету, новим идејама, итекако доприносе унапређењу квалитета живота друштвених заједница наше земљу у које долазе а тиме помажу и напредак Србије".

У првој емисији четврте сезоне серијала, упознаћемо Стива Лазаревића који је рођен 1949. године, у селу Завој код Пирота (на месту његовог родног села данас је Завојско језеро). Незадовољан перспективом у тадашњој Југославији, млад самоуверен и жељан знања и успеха- отиснуо се на путовање дуго више од пола века.

1967 је (са осамнаест година) отишао у Аустралију, одмах почео да ради а уз рад се и школовао. Завршио је факултет, специјализовао се за истраживање дубоких бушотина и тај посао веома успешно радио од Аустралије, преко Индонезије па даље широм света. Радећи истраживачки посао доживео је безброј необичних животних ситуација па и сусрете са људождерским племенима!

После више од три деценије срце га је повукло назад. Од тада, иако и даље много путује, најрадије бира своју земљу Србију. Већ осамнаест година заредом, Стив Лазаревић улаже у Србију. Његова светски успешна компанија сада ради истражне радове на бушотинама у Србији и региону, чинећи много на откривању нових рудних богатстава чија експолатација може значајно да допринесе економском опоравку наше земље.

Много је урадио и за свој родни крај - у Пироту је купио и комплетно реновирао стари хотел у центру града, који све више посећују страни туристи, најчешће из Бугарске. Тиме Стив Лазаревић такође доприноси развоју свог краја али и земље, коју је привремено напустио пре више од пола века.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво