Аутопортрет: Портрет уметника у младости - Стеван Филиповић

У трећи циклус емитовања серијал "Аутопортрет" улази са поднасловом "Портрет уметника у младости". Први аутопортретиста је редитељ Стеван Филиповић.

Аутор, сада већ култних филмова нове генерације, ''Шејтанов ратник'', ''Шишање'', ''Поред мене'', у емисији говори зашто је уписао Факултет драмских уметности, открива своје узоре, говори о препрекама у раду, о својим амбицијама, друштвеном ангажману и свему ономе што га обликује као уметника.

Гости Стевана Филиповића у студију су драматург Милена Миња Богавац и новинар Теофил Панчић. Гости питају, између осталог, зашто се у филмовима бави тинејџерима и зашто је одрастање његова омиљена тема, на који начин комуницира са младом генерацијом, како разбија друштвене стереотипе и каква је позиција уметника у данашњем свету...''Тајно место'' Стевана Филиповића је биоскоп ''Вождовац''.

Уредник и модератор емисије је Снежана Стаменковић Јојић, редитељ Милица Солдатовић Микић.

О концепту треће сезоне серијала "Аутопортрет": Идеја ауторског тима, на челу са главним и одговорним уредником Културно-уметничког програма Небојшом Брадићем, је да се јавности представи млада генерација уметника. Упознаћемо ствараоце који дају оквир савременој уметничкој и културној сцени. Они су већ афирмисани, али њихове ''златне године'' тек долазе, као и остваривање у пуном уметничком капацитету. Визуелни идентитет и ове емисије емисије ауторски потписују Борис Миљковић и чланови Креативног тима РТС- а.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара