РТС oрдинација

У новој РТС ординацији чућете искрену причу глумца Тихомира Станића о томе како је победио проблем са алкохолом. Биће разрешене заблуде о несвестицама којима се не зна узрок, а стручњаци из Хитне помоћи показаће како се користи такозвани електрошокер када некоме стаје срце. На крају нутрициониста припрема здраве оброк салате.

Глумац Тихомир Станић није окусио алкохол 16 година, а пре тога је пио скоро три деценије. Како је пребродио кризе, да ли се обратио лекарима или је успео сам, сазнаћете у првом блоку РТС ординације за нацију. Психијатар др Владан Југовић појасниће како се проблем решава и препознаје.

Истине и заблуде ће бити врло интересантне јер ће др Бранислав Миловановић, неурокардиолог, члан Европске академије наука и уметности и шеф неурокардиолошке лабораторије КБЦ Бежанијска коса, разјаснити зашто се све већем броју људи врти у глави, зашто губе равнотежу и чак падају у несвест, а класичним прегледима не утврде узрок проблема.

У Ординацији ћете видети како се користи аутоматски дефибрилатор, такозвани електрошокер, онда када срце стаје нпр. због инфаркта. Ти уређаји се налазе на неким јавним местима у Србији и могу их употребити обични људи, не само доктори. Све о томе ће објаснити др Ивана Стефановић, специјалиста ургентне медицине и Срђан Стојановић, виши медицински техничар из Хитне помоћи.

На крају нутрициониста Мирјана Љутић Јездимировић објасниће како се праве здраве оброк салате за доручак, ручак и вечеру.

Аутор и водитељ емисије је Марија Поповић, а редитељ је Петар Станојловић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво