С Тамаром у акцији

Акција у Петровцу на Млави, реприза

У Петровцу на Млави, на левој обали реке (у насељу Кључ), у кући од четрдесетак квадрата живи трочлана породица Симић. Након трагичне и изненадне смрти супруге Мирјане, већ трећу годину Недељко Симић сам одгаја двоје малолетне деце.

Анђела, Денис и њихов отац већ су губили наду да ће Тамара доћи да им помогне... Протекло је доста времена од летос, када их је Тамарин продукциони тим посетио током прелиминарне фазе селекције породица. Зато су Симићи реаговали веома емотивно и са много радости, када су угледали Тамару и њен тим!

Недељко у свом крају важи за поштеног и вредног радника, скромног комшију, пожртвованог оца. Ради у јавно-комуналном предузећу и увек прву смену (од 03-11сати), да би што више успевао да се брине о својој деци, око свега онога што је малишанима у овом узрасту свакодневно потребно...

Једна од укупно две просторије куће Симића, иако са врло ниским плафонима, служила им је као кухиња и дневни боравак. У другој соби су сви спавали а деца преко дана учила. Због дотрајале столарије и недостатка фасаде, зими им је било нарочито хладно и неугодно у кући.

Симићи у дворишту имају пластеник и две брижљиво уређене баште, пуне засада поврћа - од тога се прехрањују јер је Недељкова плата често недовољна и за подмиривање најосновнијих потреба.

Док су ишчекивали улазак у лепши и топлији дом, Тамара је малишанима Анђели и Денису уприличила неколико атрактивних занимација: посетили су село Бистрицу (познато по воденицама), манастир Витовницу (где је живео отац Тадеј) а обишли су и влашко село Кладурово. У њихову част, приређена им је права влашка гозба, са чувеним кулинарским специјалитетом "жумаре"/жмаре ("жумијаре" на влашком).

Породица Симић је присуствовала и рукометној утакмици Србија-Фарска острва, која се те недеље одржавала у Петровцу на Млави. Највеће звезде нашег женског рукомета су Анђели приредиле велико изненађење...

број коментара 0 пошаљи коментар