С Тамаром у акцији

Акција у Петровцу на Млави, реприза

У Петровцу на Млави, на левој обали реке (у насељу Кључ), у кући од четрдесетак квадрата живи трочлана породица Симић. Након трагичне и изненадне смрти супруге Мирјане, већ трећу годину Недељко Симић сам одгаја двоје малолетне деце.

Анђела, Денис и њихов отац већ су губили наду да ће Тамара доћи да им помогне... Протекло је доста времена од летос, када их је Тамарин продукциони тим посетио током прелиминарне фазе селекције породица. Зато су Симићи реаговали веома емотивно и са много радости, када су угледали Тамару и њен тим!

Недељко у свом крају важи за поштеног и вредног радника, скромног комшију, пожртвованог оца. Ради у јавно-комуналном предузећу и увек прву смену (од 03-11сати), да би што више успевао да се брине о својој деци, око свега онога што је малишанима у овом узрасту свакодневно потребно...

Једна од укупно две просторије куће Симића, иако са врло ниским плафонима, служила им је као кухиња и дневни боравак. У другој соби су сви спавали а деца преко дана учила. Због дотрајале столарије и недостатка фасаде, зими им је било нарочито хладно и неугодно у кући.

Симићи у дворишту имају пластеник и две брижљиво уређене баште, пуне засада поврћа - од тога се прехрањују јер је Недељкова плата често недовољна и за подмиривање најосновнијих потреба.

Док су ишчекивали улазак у лепши и топлији дом, Тамара је малишанима Анђели и Денису уприличила неколико атрактивних занимација: посетили су село Бистрицу (познато по воденицама), манастир Витовницу (где је живео отац Тадеј) а обишли су и влашко село Кладурово. У њихову част, приређена им је права влашка гозба, са чувеним кулинарским специјалитетом "жумаре"/жмаре ("жумијаре" на влашком).

Породица Симић је присуствовала и рукометној утакмици Србија-Фарска острва, која се те недеље одржавала у Петровцу на Млави. Највеће звезде нашег женског рукомета су Анђели приредиле велико изненађење...

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво