Мој рођак са села

"Мој рођак са села" је драмска серија са пуно хумора и топлине, занимљивих ликова и људских односа чије је место догађања углавном село, лепо и сликовито кроз сва четири годишња доба, а главни лик јој је, како би рекао њен писац - сама Србија.

Она је и лепа и ружна, и смешна и тужна, зависно од угла гледања појединих јунака серије на себе и друге, своје и туђе проблеме. То је прича о нама данас, тачније 2001. године, после свих наших појединачних и заједничких ломова који су се одразили на породицу, брак, појединца, друштво, старе и младе, прича која се плете пуном снагом, било да је реч о онима који су са села дошли у град или онима који у селу траже прибежиште.

Вешто избегавајући општа места и идеализацију сеоског живота, али и подсмевање, ова серија са топлином води две паралелне приче: једна је прича породице Малешевић, а друга њиховог рођака, младог обавештајца Вранића који се разочаран изненада враћа у завичај.

Ова два тока додирују се танком рођачком нити, игром случаја и разних непредвиђених околности на које су ови људи после свега навикли, тако да никада ниједном ситуацијом нису ни затечени ни изненађени, већ упорни и жилави, са пуно снаге, духа и хумора, доприносе животу који се пробија и одвија јачи од свих идеологија, ратова, несрећа и искушења.

Улоге тумаче: Драган Јовановић, Танасије Узуновић, Војин Ћетковић, Дубравка Мијатовић, Љубинка Кларић, Вера Чукић, Јелица Сретеновић; играју и Аљоша Вучковић, Феђа Стојановић, Милена Павловић, Бода Нинковић и многи други.

Уредник првог циклуса серије: Јелица Зупанц
Писац сценарија: Радослав Павловић
Сарадници на сценарију: Ивана Димић и Јован Поповић
Редитељ: Марко Маринковић
Директор фотографије: Небојша Башић
Сценограф: Кирил Спасески
Костимограф: Невена Миловановић
Извршни продуцент: Саша Јанковић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво