Сексперти

Трудноћа и планирање породице

Половина свих непланираних трудноћа у свету настаје у првих шест месеци сексуалне активности, а готово четвртина у првих месец дана. Према налазима истраживања спроведених у Београду, абортус пре двадесете године има свака шеста девојка која је сексуално активна постала у периоду адолесценције. Ти подаци забрињавају и чине причу о трудноћи и планирању породице неопходним сегментом сексуалног образовања сваке индивидуе.

У шестој епизоди серије Сексперти сазнаћете како све може да настане трудноћа и како се развија и правилно одржава. Затим, које су најбоље године за рађање и како и зашто би требало планирати трудноће. Сексперти саветују шта да ради млада особа која мисли да је у другом стању и предочавају ризике са којима се малолетне труднице суочавају, ако се одлуче на намерни прекид трудноће, али и ако реше да роде дете. Гордан Кичић, Марко Живић, Исидора Бјелица, Нада Мацанковић и Инспектор Блажа коментаришу о одгајању деце и о абортусу.

Играју: Александар Лазић, Боба Латиновић, Александра Ранковић и Чеда Међед.

Учествују: вршњачки едукатори Центра Е8: Марина Илић, Смиљана Чупић и Јелена Симић и ученици ОШ "Мирослав Антић'' у Београду и ОШ "Краљ Петар'' у Нишу.

Екипу серије чине: уредник Тамара Вешковић, аутори стручног текста др Катарина Седлецки, др Гордана Рајин и психолог Маја Радојевић, сценаристи Љубинка Стојановић и Тамара Вешковић, композитор Небојша Марковић, продуцент Велимир Радошевић, сценограф Сава Аћин, костимограф Биљана Михајловић, монтажери Мирослав Николов, Тихомир Дукић и Милан Радичевић, директор фотографије Драгослав Бојковић и редитељ Игор Басоровић.

број коментара 0 Пошаљи коментар