Како смо направили нову шпицу Дневника

Аутори старе и нове шпице, по први пут заједно, објашњавају како је шпица Дневника настала и како је редизајнирана.

Крајем седамдесетих, направљена је шпица „тачкастог" Дневника која је многима прва асоцијација на најгледанију информативну емисију, али и основа најновије шпице.

Редитељ те шпице, Дејан Караклајић, данас ради у Ослу, одакле се укључио у разговор са композитором Зораном Симјановићем, аутором музике и на старој и на новој шпици, и Борисом Миљковићем, редитељем нове шпице Дневника.

У разговору за Око магазин, они говоре како је било правити шпицу некада, а како данас, шта су нова шпица и изглед студија донели програму, али и колико су норвешки и београдски дневнички студио слични.

У овој емисији, говоримо о актуелном препуцавању "Црвене звезде" и "Партизана", о томе зашто о фудбалу говоре политичким речником, али и колико је то све последица једног другог догађаја који је политику наметнуо фудбалу, а то су нереди на максимирском стадиону пре тачно двадесет година, 13. маја 1990.

О томе да ли су то одвојене приче или једна иста која се пише пуне две деценије, за Око магазин говоре Ђорђе Вукадиновић, филозоф, и Горчин Стојановић, редитељ, иначе ватрени навијачи "Црвене звезде" и "Партизана".

број коментара 0 Пошаљи коментар