Магазин Србија на вези

O Програму сарадње српске науке са дијаспором, као и о Програму за развој пројеката у области вештачке интелигенције, у" Магазину Србија на вези", говори др Милица Ђурић-Јовичић, директор Фонда за науку Републике Србије.

"Вечити дерби" између "Звезде" и "Партизана", међу пет најзначајнијих дербија је у свету. Ривалство два београдска клуба почело је утакмицом 5. јануара 1947. године, пише на почетку књиге " Дерби", Драгиша Ковачевић, спортски новинар, који је више деценија, цео радни век, посветио афирмацији српског спорта. Пре него што књигу представи јавности, наши гледаоци ће бити у прилици први да је виде, а биће то прилика и да их подсетимо на најлепше голове.

Овај децембар у Београду, пролази у знаку великог броја концерата највеће звезде са ових простора, Здравка Чолића, што је још једна потврда да су истинске звезде вечне. У емисији, видећемо део из његовог гостовања у Магазину Србија на вези, прошле године, пред велику инострану турнеју, у којој Чола, причајући анегдоту из свог детињства, потврђује да је професионални спорт његова велика љубав, једнако као и музика.

Из Чикага, са недавно завршеног Фестивала српског филма, за нашу емисију јавља се Александар Жигић.

Поред многих награда које је добио за своје стваралаштво у земљи и свету, академски сликар Предраг Пеђа Милошевић, недавно је добио и награду Милене Павловић Барили. Изложба у нашем студију, представиће његово досадашње стваралаштво.

У музичком делу емисије наступиће група "Легенде" са својом новом песмом , као и Биљана Јевтић.

Уредник емисије Сузана Гвозденовић Пузовић

Редитељ Драгица Гачић

 

број коментара 0 Пошаљи коментар